Ce trebuie să știm despre ITP?

Sunt multe detalii pe care posesorii de mașini ar trebui să le cunoască înainte de a ajunge cu autovehiculul la testul de verificare tehnică. Unul dintre ele e acela că nu este necesar să vă prezentați personal cu mașina pe care o dețineți, la stația ITP, pentru examinare. Puteți trimite pe oricine, atâta vreme cât îi înmânați documentele cerute la un astfel de test. Iar acestea sunt cartea de identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare și asigurarea RCA valabilă. În plus, persoana care aduce mașina trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate proprie.

ITP ieftin București

Dacă toate actele sunt în regulă, seriile poansonate pe șasiu și motor corespund cu cele de pe documente, iar starea mașinii este bună, aproape că ați trecut hopul. Spunem aproape, pentru că Registrul Auto Român poate alege să blocheze mașina în timpul testelor, pentru verificări suplimentare. Este o procedură aleatoare, menită să elimine orice suspiciuni la adresa corectitudinii procesului de testare. Un inspector de la RAR este trimis până la stația ITP, ca să verifice respectarea tuturor pașilor testului.

Nu veniți la verificarea tehnică în ziua în care expiră precedenta inspecție tehnică periodică, pentru că, în ipoteza în care mașina nu trece testul, este necesară comandarea pieselor care prezintă defecțiuni, repararea vehiculului și prezentarea ulterioară la retestare. Toate acestea înseamnă timp, de aceea cel mai indicat este să veniți la test cu minimum o săptămână înaintea expirării ITP-ului.

Iar această problemă ridică o altă întrebare: de unde știți când expiră ITP-ul? Aveți două posibilități pentru a-i verifica valabilitatea. Prima – și cea mai simplă – este să căutați în talon, unde, există o rubrică specială, completată de agentul care a efectuat ultima verificare tehnică. Dacă nu aveți talonul la îndemână, ci doar cartea mașinii, sau știți seria caroseriei, puteți verifica valabilitatea ITP-ului apăsând butonul ”Verificare ITP” de pe site-ul nostru, www.alfaitp.ro. Iar dacă tot sunteți în căutare de ITP ieftin București, treceți pe la noi. Indiferent dacă sunteți proprietar de autoturism sau căutați ITP camioane sector 6, la noi veți găsi o ofertă imbatabilă de servicii pentru toată gama de vehicule!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.