Cum sa faci fata ruginii de pe caroseria masinii?

Aparitia ruginii pe caroseria masinii nu este niciodata un fenomen placut pentru proprietarul masinii. Din fericire, cu ajutorul unor instrumente foarte accesibile, acesta va putea rezolva singur problema. Toate metodele sunt usoare si foarte eficiente – astfel rugina atat de neplacuta se poate indeparta in cativa pasi.

Coroziunea metalului sau pur si simplu rugina este cauzata de oxidarea metalului sub influenta mediului. Motivul principal al aparitiei sale este deteriorarea vopselei de pe caroseria masinii.

Metode pentru indepartarea ruginii de pe masina

  • Mecanic – aceasta metoda este utilizata in caz de grad puternic de coroziune, deoarece principiul procedurii este de a indeparta toata rugina de pe suprafata piesei, curatand zona cu metal pur. O alta metoda mai eficienta este indepartarea ruginii cu un aparat de sablat. Ofera curatare precisa fara a deteriora stratul metalic utilizabil.

Avantajele acestei metode constau in faptul ca petele mari si destul de adanci care au deteriorat masina pot fi indepartate, chiar si sub vopsea, precum si costul redus si disponibilitatea materialelor. Dezavantajele includ faptul ca procesul este destul de lent.

  • Produs chimic – foloseste indepartarea ruginii. Acesti reactivi sunt disponibili pe piata astazi.

Avantajele acestei metode constau in faptul ca poate indeparta coroziunea chiar si in locuri greu accesibile si este, de asemenea, mult mai rapida decat modul mecanic de restaurare. Dezavantaj nu poate fi utilizat in zone grav deteriorate.

Protectia impotriva coroziunii

Pentru a pentru a preveni ruginirea masinii este important sa se urmeze aceste sfaturi simple de mai jos:

  • Spalarea masinii in mod regulat;
  • Tratarea masinii in mod regulat cu lacuri speciale ca masura de precautie;
  • Efectuarea unui tratament anticoroziv.

Este important ca masina sa fie inspectata in mod regulat dupa ce s-a curatat, astfel se vor putea gasi din timp locurile in care rugina incepe sa se formeze. Petele mici vor putea fi eliminate mult mai usor si mai rapid decat cele mari, unde rugina a acoperit o suprafata mare.

De asemenea, trebuie amintit conducatorilor auto ca o coroziune majora a masinii va duce la reparatii auto majore, deci o inspectare intotdeauna profilactica si urmarea celor trei pasi simpli pot proteja masina de aceasta problema neplacuta.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.