Pericole pentru conducatorii auto care circula cu amortizoare uzate

Niciun conducator auto nu isi doreste sa fie supus accidentelor si neregulilor pe sosea, niciun proprietar de masina nu si-ar dori sa afle ca un incident grav este produs din cauza unei probleme la o piesa auto atat de banala, si totusi atat de importanta, ca amortizoarele. Daca sistemul de suspensie al masinii nu este considerat periculos si important pentru bunul mers al masinii de catre unii conducatori auto, lucrurile nu stau deloc asa. Sistemul de suspensie are numeroase riscuri atunci cand se uzeaza, de aceea se recomanda verificarea lui la un anumit interval de timp, atunci cand amortizoarele dau primele semne de uzura.

Ce intelegem prin amortizoare si care este rolul acestora?

Una din componentele de baza ale sistemului de suspensie al masinii, care are mare legatura cu directia masinii este reprezentata de amortizoare. In cazul in care acestea se uzeaza, conducatorii auto vor avea dificultati in viraje, masina nu va mai reusi absorbtia socurilor de pe sosea si conducatorii auto vor fi implicati intr-un accident.

Riscul uzurii celor mai importante piese auto a sistemului de suspensie

Riscurile uzurii acestor piese includ confortul scazut in timpul calatoriei cu masina, deoarece rotile nu mai pot “sari” dupa impactul cu denivelarile din asfalt, iar astfel calatorii nu se vor mai simti bine in timpul calatoriilor cu masina care vor parea lungi si foarte obositoare. De asemenea, daca aceasta piesa a masinii se uzeaza, depasirile se vor face cu mare risc, iar conducatorul auto nu va mai detine controlul complet asupra masinii.

Distanta de franare este crescuta in cazul in care conducatorii auto nu isi iau angajamentul de a schimba aceasta piesa, iar in timpul mersului si la viraje vor resimti o instabilitate crescuta. Un alt aspect ce trebuie luat in considerare este acela ca masina s-ar putea misca pe asfalt atunci cand este depasita sau depaseste un tir sau cand vantul bate cu foarte mare putere.

Nu in ultimul rand, masina va balansa pe sosea, iar in timpul noptii iluminarea va fi defectuoasa, astfel incat atat soferul, cat si ceilalti participanti la trafic vor avea de suferit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.