Cele mai bune faruri pentru masina

Atunci cand trebuie sa isi aleaga farurile pentru masina, soferii au o decizie foarte grea de luat. Fie ca este vorba despre o masina noua sau second hand, pe piata sunt numeroase variante si optiuni legate de faruri, de blocurile de lumini. Soferii cauta faruri bune, sigure si legale, care sa impresioneze ceilalti participanti la trafic.

Conducatorii de autoturisme moderne opteaza in general pentru faruri auto cu halogen. Acestea sunt becuri incandescente, normale, cu un raport calitate-performanta-pret foarte bun. Farurile cu halogen sunt piese destul de simple, realizate din sticla transparenta, puterea luminii fiind data de puterea becului si de oglinda din interior. Farurile cu halogen sunt ieftine si foarte usor de intretinut, conducatorii avand posibilitatea sa gaseasca un bec in orice magazin, chiar si la benzinarii.

Farurile cu Xenon, pe de alta parte, au aparut prin anii 1990 la modelele BMW, fiind piese ce folosesc un bec special, fiind si mai scumpe. Aceste faruri au in componenta un sistem de autonivelare si o lupa, transmitand energia la becuri speciale umplute cu gaz xenon. Cele mai noi si mai scumpe masini de pe piata au in dotare astfel de faruri, oferind o lumina de calitate si cantitate superioara pe timp de noapte. Farurile cu Xenon pot fi cumparate de la aftermarket insa este bine ca soferii sa tina cont si de legislatia din Romania care nu permite montarea unor asemenea faruri daca nu au avut aceasta dotare in fabrica, fiind un motiv intemeiat de respingere la RAR sau ITP.

Farurile cu LED, pe de alta parte sunt mult mai moderne, au o lumina mica si puternica, un consum mic si o tehnologie foarte avantajoasa. Conteaza foarte mult si de unde isi achizitioneaza conducatorii farurile auto. Acestia au la dispozitie trei variante: OEM, aftermarket si dezmembrari. Farurile OEM ( Original Equipment Manufacturer) sunt preferate, respectand standardele masinii originale si ale producatorului. Farurile aftermarket sunt noi insa nu originale. Acestea sunt produse cu acordul producatorului auto insa nu au sigla de omologare de la acesta. Farurile auto second hand de la demembrari, pe de alta parte, sunt o solutie buna atata timp cat cumparatorul verifica foarte bine produsul cumparat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.