Istoria brandului SKODA

Originara din Republica Ceha, Skoda a fost creata de un librar nemultumit si de fratele sau, care au inceput intai cu un atelier ce rapara biciclete, in 1895. Vaclav Laurin si fratele sau au inceput afacerea fiind frustati ca nu puteau sa isi repare bicicletele din Germania, deoarece nu se gaseau piese de schimb. Si-au numit firma Slavia la inceput, iar apoi Laurin & Klement Co. La cativa ani de la infiintare au inceput sa fabrice motociclete.

Dupa ce au castigat cateva curse locale, cei doi frati au decis sa isi exporte motocicletele in Londra. Vazand ca au succes cu primul model, Voiturette A, Laurin si Klement s-au extins si pe piata auto din 1905.

In 1942 au fuzionat cu Skoda Works, un conglomerat industrial, si au inceput sa faca si camioane. Acesta a fost momentul din care toate produsele au inceput sa poarte numele de Skoda.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, Skoda nu s-a mai tinut pe picioare la fel de bine si modele de masini au devenit invechite. De abia dupa criza economica din anii 70 Skoda a inceput sa aiba din nou succes, cu modelul Favorit din 1987. Acesta avea designul facut de compania italiana Bertone si avea un motor vestic.

In decembrie 1990, Skoda s-a asociat cu Volkswagen Group si a inceput sa isi creasca calitatea masinilor, avand acces acum la piese germane. In ultimii ani, producatorul a incercat sa intre si pe piata masinilor mai luxoase, cu modelele Superb si Octavia si acum incearca sa intre si pe piata 4X4.

La o diagnoza auto Skoda veti vedea de fiecare data cat de bine functioneaza toate sistemele si veti realiza ca aceasta chiar este o masina foarte buna, in ciuda pretului acceptabil. Daca doriti sa cumparati interfete diagnoza auto pentru acasta masina, accesati magazinul online www.autodiagnoze.ro.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.